O nas


IMG-f9960fe576f845e358dc5cdfcfaa84fd-V

IMG-20210312-WA0002

O Gostilni Santa Lucija


Dobrodošli v baročni ambient Gostilne in Pizzerije »SANTA LUCIJA«.

Ob sotočju rek Save in Krke, v starem delu Brežic, v samem mestnem središču, pritegne pogled stavba, stavbna dediščina starega mestnega jedra, v kateri je bila nekoč lekarna z renesančnim pročeljem, ki nosi letnico 1641 in 1695.

Nekoč stara mestna lekarna z oboki in značilnimi stropnimi okraski, od 1.4.2002 pa Gostilna in Pizzerija »SANTA LUCIJA«, ki vas v čudovitem ambientu popelje v čas, ki je že minil in kjer vas bodo v prijetnem baročnem ambientu postregli s pizzami, mesom z žara, toplimi začetnimi jedmi, zrezki, ribami, špageti, lazanjami, gobami, tartufi, morskimi specialitetami, solatami in sladicami.

V gostinskem lokalu je več posebnih sob in jedilnic, tudi v nadstropju, ki so vse urejene v baročnem stilu, v vseh prostorih pa so čudoviti stropni okraski, ki človeka prevzamejo. V toplejšem delu leta vas postrežejo tudi na obeh zunanjih pokritih terasah, ki lahko sprejmeta večje število gostov – ena je urejena na hišnem dvorišču, druga pa pred stavbo, ob glavni mestni ulici.

Po želji vam pripravijo tudi slavnostno kosilo in večerjo za različne priložnosti – zaključene družbe, poroke, seminarje…, na voljo pa vam je tudi posebna soba za zaključene družbe za približno 40 oseb.

Takoj se opazi, da se v Gostilni in pizzerii »SANTA LUCIJA« vedno nekaj dogaja in že ob vstopu te preseneti razkošnost ambienta in ozračje. Ob bogato obloženi mizi s kelihom najžlahtnejšega vina v roki se boste pri nas zagotovo dobro počutili.


Naši kuharski mojstri Vam bodo postregli z izbranimi jedmi kot so:
- razne vrste pizz
- meso z žara
- tople začetne jedi
- zrezki
– divjačinske jedi
- ribe
- lignji
- špageti
- lazagne
- solate
- sladice
- več različnih plošč za 2 ali 4 oseb

Testimonial Gostilna Santa Lucija
Gostilna Santa Lucija

Potrebujete več informacij?

Za Vas smo z veseljem na voljo na 07 49 92 500 in 041 922 500 ali info@santa-lucija.si

EnglishGermanItalySlovenia